Gratin Dauphinois

Aantal personen:
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u40
Waarvan kooktijd:
1u15

Ingrediënten:

1.5 kg aardappelen
2 teentjes look
30 cl room
100 g boter
1 l melk
nootmuskaat
zout & peper

Stappen

  1. Schil, was en snij de aardappelen in fijne schijfjes (zorg dat u ze niet NA het snijden wast, want het zetmeel zorgt voor de juiste consistentie van het recept).
  2. Hak de look heel fijn.
  3. Breng de melk aan de kook in een kookpot met de look, het zout, de peper en de nootmuskaat.
  4. Dompel de aardappelen in de melk.
  5. Laat 10 tot 15 minuten koken, afhankelijk van de vastheid.
  6. Laat de CookAll voorverwarmen tot 180°C
  7. Wrijf een gratin schotel in met boter.
  8. Plaats de uitgelekte aardappelen in de schotel.
  9. Bedek met room en plaats er kleine stukjes boter op.
  10. Doe de schotel in de CookAll en laat 1 uur bakken.

Andere te ontdekken recepten:

Kabeljauwfilet met kleine groenten

Maak het sausje Hak het sjalotje Schil de wortels en snij ze in kleine stukjes Snij… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll

Dagvers brood

Meng de bloem, het lauw water, de gist en het zout in een kom Kneed het… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll

Shepperd’s pie met kalfsvlees en zoete aardappel

Hak de ui en laat 5 minuten bakken in een pan met een beetje olijfolie. Voeg… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll