Melo cake natuur met knapperige praliné kern van Spatules & fouets

Aantal personen:
30/40 stuks

Ingrediënten:

Voor de praliné vulling

  • 200g hazelnoten
  • 100g suiker
  • 30g crêpes dentelle koekjes

Voor de cacao Shortbread koekjes

  • 160g zachte boter
  • 60g poedersuiker
  • 220g bloem
  •  10g cacaopoeder
  •  1 snuifje zout

Voor de vanille marshmallow

  • 6 cl water
  • 200g suiker
  • 1 vanillestokje
  •  30g glucose
  • 2 eiwitten
  • 15g honing
  • 8g bladgelatine

Voor de chocolade glazuur

  • 800g + 200g zwarte chocolade

Stappen

Voor de knapperige praliné vulling

  1. Leg de hazelnoten 15 minuten in de oven op 170° C om ze te roosteren.
  2. Maak een droge karamel door de suiker in verschillende keren in een kookpot te gieten op een relatief hoog vuur.
  3. Eens u de gewenste karamelkleur hebt, giet de karamel op de op voorhand op een silicone blad gespreide hazelnoten. Bestrooi met een paar snuifjes fleur de sel. Breek de karamelblokken en doe ze in een staafmixer. Mix tot u een vloeibare pasta bekomt.
  4. Meng dit met de koekjes.
  5. Giet deze bereiding in kleine silicone vormen of in ijsvormpjes en plaats ze in de diepvriezer.

Voor de cacao Shortbread koekjes

  1. Giet de zachte boter, de suiker en het zout in de kom van uw robot. Meng het geheel tot u een homogene massa verkrijgt.
  2. Zeef de bloem met het cacaopoeder en meng dit met hierboven verkregen mengsel.  
  3. Meng zachtjes en zodra het deeg homogeen is, bedek het met een plastic folie en leg het gedurende 1 uur in de koelkast.
  4. Haal het deeg uit de koelkast en rol het met een deegrol uit op een silicone blad of een blad bakpapier. U moet een deeg van ongeveer 4 à 5 cm dikte verkrijgen. 
  5. Met een cookie cutter, snij schijfjes van ongeveer 5 cm.
  6. Bak gedurende 15 minuten op 165°.

Voor de vanille marshmallow

  1. Leg een grote spuitzak klaar met een glad mondstuk van 14 mm diameter.
  2. Laat uw gelatineblaadjes weken in een groot volume heel koud water.
  3. Doe de eiwitten en de honing in de kom van uw robot. Klop een minuutje om de honing op te lossen.
  4. In een kleine kookpot, meng het water, de suiker, de glucose en de zaadjes van het vanillestokje.
  5. Verwarm de siroop, al roerend zodat de suiker niet op de bodem blijft.
  6. Doe uw sonde in de siroop. Als deze 90° aangeeft, begin uw eiwitten op te kloppen op matige snelheid, en verhoog als u 100° bereikt. Als uw siroop 117° bereikt, wring zorgvuldig de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de siroop. Meng zachtjes om ze te laten opnemen. Verlaag de snelheid van uw klopper en giet de siroop op het opgeklopte eiwit, wees hierbij voorzichtig voor opspattende suiker. Klop gedurende minstens 7 minuten. De marshmallow moet lauw zijn om omhuld te worden, maar niet te koud anders zal u het niet meer kunnen omhullen. Stop af en toe de klopper om de vastheid van uw marshmallow te controleren.
  7. Ondertussen, haal uw praliné vulling uit de vormen en leg ze op de koekjes.
  8. Zodra u voelt dat uw marshmallow klaar is, giet het in de spuitzak en spuit een hoopje op elk koekje.
  9. Laat de marshmallow minstens 1 uur opstijven voordat u ze onderdompelt in de chocolade.

Voor de chocolade glazuur (tempereren)

  1. Giet 800g chocolade in de kuip van de chocolatière.
  2. Laat smelten op 45° en roer af en toe.
  3. Eens de chocolade 45° heeft bereikt (controleer met de thermometer), voeg de overige 200 g chocolade toe en laat al roerend smelten.
  4. Verwijder de kuip van de chocolatière en wacht tot de chocolade afkoelt tot 32°.
  5. Eens de juiste temperatuur is bereikt, plaats de kuip opnieuw in de chocolatière op 32° om de chocolade op temperatuur te houden.
  6. Nu moet u snel uw melo-cakes onderdompelen in de chocolade voordat het afkoelt.
  7. Draai uw snoepje in de chocolade met een vork en verwijder de overtollige chocolade goed op de rand van uw kom.
  8. het omhulsel. 
  9. Laat minstens 1 uur kristalliseren, smullen maar!

Andere te ontdekken recepten:

De orangettes van I Cook Master Class

Bereiding van de gekonfijte sinaasappelen Was de sinaasappelen en haal voorzichtig de schil ervan af, zorg… +

Pure chocolade Earl Grey met limoen

Pure chocolade Earl Grey Neem getempereerde chocolade uit de tempereermachine. Breng in een steelpan verse room… +

Praliné – citroen dessert bij Valériane Greban

Citroencremeux Hydrateer de gelatine. Meng de suiker met de citroen zeste. Voeg het citroensap en de… +