Amerikaanse Muffins

Aantal personen:
6 personen / 18 stuks
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
33 min
Waarvan kooktijd:
18 min

Ingrediënten:

425 g bloem
20 g chemische gist
1 snuifje zout
140 g zachte boter
180 g fijne suiker
2 eieren
380 g vanilleyoghurt
7 g vanille extract
220 g garnering (blauwe besjes, chocoladestukjes, …)

Stappen

  1. Meng de bloem, de gist en het zout in een kom.
  2. Meng de zachte boter en de suiker tot u een zacht luchtig mengsel verkrijgt.
  3. Voeg de hele eieren toe en klop tot u een homogeen mengsel verkrijgt.
  4. Voeg voorzichtig de yoghurt en het vanille extract toe aan de bereiding (3).
  5. Voeg het mengsel met de bloem (1) toe aan de yoghurt bereiding (4) en meng met een spatel en niet met een klopper.
  6. Voeg de garnituur naar keuze toe en meng opnieuw.
    Vul de vormpjes tot aan de rand om muffins met een hoedje te verkrijgen.
  7. Plaats ze op 180°C in de CookAll gedurende 18 minuten.
  8. Eens ze zijn afgekoeld: Smullen maar.

Andere te ontdekken recepten:

Shepperd’s pie met kalfsvlees en zoete aardappel

Hak de ui en laat 5 minuten bakken in een pan met een beetje olijfolie. Voeg… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll

Gebraden kip met Provençaalse kruiden

Laat de oven voorverwarmen op 210°C Schakel de CookAll in door op de ON/OFF toets te… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll

Dagvers brood

Meng de bloem, het lauw water, de gist en het zout in een kom Kneed het… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll