Kibbeling

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
20 min
Waarvan kooktijd:
6 min

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 100g bloem
  • 100 ml bier
  • 1 kl. mengeling viskruiden
  • Zout & peper
  • 300 g kabeljauw

Stappen

  1. Snij de kabeljauw in kleine stukjes van 3-4 cm breed.
  2. Laat uw friteuse zonder olie opwarmen op 180°C gedurende 3 minuten.
  3. Meng het ei, de bloem, het bier en de kruidenmengeling in een kom.
  4. Voeg zout en peper toe.
  5. Meng het geheel met een klopper om de bereiding te laten schuimen.
  6. Dompel voorzichtig de stukken kabeljauw in de bereiding en plaats ze op een bord zonder dat ze elkaar raken.
  7. Zodra het geluidssignaal weerklinkt, open de lade van uw friteuse zonder olie en plaats de kabeljauw stukjes en sluit de lade.
  8. Stel de temperatuur in op 180°C en de baktijd op 3 minuten.
  9. Smul van de nog warme kibbeling met een huisgemaakte tartaarsaus.

Andere te ontdekken recepten:

Luikse balletjes crousti-fondants

Voor de filobeursjes : Mix het oud brood en de peperkoek, en laat dan weken in… +

Gebakken scampi hapjes

In een bord, meng het paneermeel, de geraspte kaas, de citroenzeste, de olijfolie en de platte… +

Verse frieten

Het wassen en het snijden Schil de aardappelen met een aardappelschiller, was ze met vers water…. +