Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
20 min
20 min
Waarvan kooktijd:
6 min
6 min
Ingrediënten:
- 1 ei
- 100g bloem
- 100 ml bier
- 1 kl. mengeling viskruiden
- Zout & peper
- 300 g kabeljauw
Stappen
- Snij de kabeljauw in kleine stukjes van 3-4 cm breed.
- Laat uw friteuse zonder olie opwarmen op 180°C gedurende 3 minuten.
- Meng het ei, de bloem, het bier en de kruidenmengeling in een kom.
- Voeg zout en peper toe.
- Meng het geheel met een klopper om de bereiding te laten schuimen.
- Dompel voorzichtig de stukken kabeljauw in de bereiding en plaats ze op een bord zonder dat ze elkaar raken.
- Zodra het geluidssignaal weerklinkt, open de lade van uw friteuse zonder olie en plaats de kabeljauw stukjes en sluit de lade.
- Stel de temperatuur in op 180°C en de baktijd op 3 minuten.
- Smul van de nog warme kibbeling met een huisgemaakte tartaarsaus.