Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u00
1u00
Waarvan kooktijd:
30 min
30 min
Ingrediënten:
- 1 teentje look
- 1 el olijfolie
- 800 g lamsvlees
- 75 g geschilferde amandelen
- 1 el paneermeel
- 1 el verse rozemarijn gehakt
- 1 ei
- Zout & peper
- Een groot vel aluminium
Stappen
- Hak de look fijn. Meng de olijfolie met de look, smeer het lamsvlees hiermee in. Voeg zout en peper toe.
- Laat de friteuse zonder olie voorverwarmen op 100°C gedurende 3 minuten.
- Hak de amandelen en de verse rozemarijn fijn. Doe het in een kom en voeg het paneermeel toe.
- In een andere kom, klop het ei met een vork los.
- Dompel het lamsvlees in het losgeklopte ei, laat het uitdruppen, doe er een laagje over van de mengeling amandelen, rozemarijn en paneermeel.
- Plaats het lamsvlees met mengsel in de korf van uw friteuse zonder olie en sluit de lade.
- Stel de temperatuur in op 100°C en de timer op 25 minuten.
- Eens de baktijd gedaan is, laat de korst goudbruin worden door de temperatuur in te stellen op 200°C gedurende 5 minuten.
- Zodra het geluidssignaal weerklinkt, verwijder het lamsvlees van de kort en pak het in aluminiumpapier. Laat 10 minuten rusten voordat u het opdient.