Lam in een jasje van amandelen

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u00
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 1 teentje look
  • 1 el olijfolie
  • 800 g lamsvlees
  • 75 g geschilferde amandelen
  • 1 el paneermeel
  • 1 el verse rozemarijn gehakt
  • 1 ei
  • Zout & peper
  • Een groot vel aluminium

Stappen

  1. Hak de look fijn. Meng de olijfolie met de look, smeer het lamsvlees hiermee in. Voeg zout en peper toe.
  2. Laat de friteuse zonder olie voorverwarmen op 100°C gedurende 3 minuten.
  3. Hak de amandelen en de verse rozemarijn fijn. Doe het in een kom en voeg het paneermeel toe.
  4. In een andere kom, klop het ei met een vork los.
  5. Dompel het lamsvlees in het losgeklopte ei, laat het uitdruppen, doe er een laagje over van de mengeling amandelen, rozemarijn en paneermeel.
  6. Plaats het lamsvlees met mengsel in de korf van uw friteuse zonder olie en sluit de lade.
  7. Stel de temperatuur in op 100°C en de timer op 25 minuten.
  8. Eens de baktijd gedaan is, laat de korst goudbruin worden door de temperatuur in te stellen op 200°C gedurende 5 minuten.
  9. Zodra het geluidssignaal weerklinkt, verwijder het lamsvlees van de kort en pak het in aluminiumpapier. Laat 10 minuten rusten voordat u het opdient.

Andere te ontdekken recepten:

Zwarte pens met peperkoek

Mix de sneetjes peperkoek tot een grof mengsel. Verwijder voorzichtig het vel van de pensen en… +

Halloween : Mini hotdog mummies

Rol het bladerdeeg uit en snij het in lange repen van middelmatige breedte. Laat de CookAll… +

Luikse balletjes crousti-fondants

Voor de filobeursjes : Mix het oud brood en de peperkoek, en laat dan weken in… +