Aantal personen:
4 personen (10 stuks)
4 personen (10 stuks)
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
35 min + 1h rust
35 min + 1h rust
Waarvan kooktijd:
25 min
25 min
Ingrediënten:
500 g pompoen
4 eieren
50 cl melk
300 g bloem
75 g suiker
100 g boter
1/2 zakje gist
zout
Stappen
- Schil de pompoen en verwijder de pitten.
- Snij het vlees van de pompoen in blokjes, doe de blokjes in een kookpot met 1 groot glas water en zout. Laat op een zacht vuurtje koken gedurende 20 min.
- Als het vlees gaar is, laat het uitlekken in een vergiet.
- Doe de bloem, het zout, de suiker, de boter in stukjes, de gist en de eigelen in een kom; meng met een spatel.
- Warm de melk op, voeg de pompoenpuree toe en giet het geheel al roerend in de kom met het mengsel. De bereiding van het wafeldeeg moet homogeen zijn.
- Klop het eiwit op met uw Mix’Saver, voeg dan toe aan het wafeldeeg.
- Bedek het deeg en laat het gedurende 1 uur rusten.
- Laat uw Wafelijzer opwarmen, vet de platen in, en bak de wafels zoals u gewoon bent gedurende 4 tot 5 min.