Pompoenwafels

Aantal personen:
4 personen (10 stuks)
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
35 min + 1h rust
Waarvan kooktijd:
25 min

Ingrediënten:

500 g pompoen
4 eieren
50 cl melk
300 g bloem
75 g suiker
100 g boter
1/2 zakje gist
zout

Stappen

  1. Schil de pompoen en verwijder de pitten.
  2. Snij het vlees van de pompoen in blokjes, doe de blokjes in een kookpot met 1 groot glas water en zout. Laat op een zacht vuurtje koken gedurende 20 min.
  3. Als het vlees gaar is, laat het uitlekken in een vergiet.
  4. Doe de bloem, het zout, de suiker, de boter in stukjes, de gist en de eigelen in een kom; meng met een spatel.
  5. Warm de melk op, voeg de pompoenpuree toe en giet het geheel al roerend in de kom met het mengsel. De bereiding van het wafeldeeg moet homogeen zijn.
  6. Klop het eiwit op met uw Mix’Saver, voeg dan toe aan het wafeldeeg.
  7. Bedek het deeg en laat het gedurende 1 uur rusten.
  8. Laat uw Wafelijzer opwarmen, vet de platen in, en bak de wafels zoals u gewoon bent gedurende 4 tot 5 min.

Andere te ontdekken recepten:

Zachte vanillewafels

Verwarm uw wafelijzer op thermostaat 7. Doe de boter smelten. Voeg een mespuntje zout toe, evenals… +

Noorse wafels

Meng alle ingrediënten in een kom tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt. Maak grote… +

Gevulde wafels met appel compote

Meng de appel compote met de Maizena. Warm de helft van de melk op, zonder te… +