Vier-vierde wafels

Aantal personen:
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
3u45
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • 250 g fijne suiker
  • 250 g boter
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker of citroenzeste naar smaak geraspt
  • 1 snuifje zout

Stappen

  1. Scheidt het eiwit van het eigeel van de eieren.
  2. Meng de bloem, de suiker, de boter en de eigelen in een kom. Klop het geheel tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt.
  3. Klop het zout en de eiwitten op en voeg dit voorzichtig toe aan het deeg.
  4. Voeg de vanillesuiker toe of de citroenzestes.
  5. Laat het deeg bij voorkeur rijzen gedurende 3 uren op kamertemperatuur.
  6. Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft.
  7. Open uw wafelijzer en giet het verkregen deeg in de vormen van de onderste plaat. Sluit en draai het wafelijzer 2-3 maal zodat het deeg zich uniform verspreidt.
  8. Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork.
  9. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
  10. Smakelijk !

Benodigdheden: Galetten 6×10 (M003)

Andere te ontdekken recepten:

Fijne boterwafels

Giet de bloem, de fijne suiker, het zout en de vanillesuiker in een kom. Maak een… +

Kaneelwafels

Doe de bloem, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het… +

Italiaanse Croque-Monsieur

Beboter de sneetjes brood. Snij de mozzarella in fijne plakjes en plaats ze op 2 van… +