De innovatie van huishoudelijk elektro ten dienst van de culinaire traditie

Sinds 1958, zorgt Frifri voor een revolutie in het huishoudelijk elektro. Het resultaat van deze constante innovatie? Handige en design toestellen, die in alle veiligheid worden gebruikt. En bovenal, uren plezier in de keuken of aan tafel. Kostbare momenten, grondleggers van wondermooie herinneringen.


De koude zone voor de friteuses, een Zwitserse uitvinding

De Belgen zijn de koning van de frietjes, maar de uitvinding van de perfecte bakbeurt, dankzij het principe van de koude zone, moeten we toekennen aan de Zwitsers. In 1958, plaatst Frifri – Zwitserland (fabrikant van professionele friteuses) de weerstand in de kuip van haar friteuses. Niet meer eronder zoals het normaal was.  Het koude zone principe was geboren. De olie onder de weerstand warmt minder op, de restjes van de bakbeurt zinken onmiddellijk, zonder bij elke bakbeurt weer mee te bakken.


In 1972, stelt Denis Dalcq de Frifri friteuse met koude zone voor aan de particulier. De friteuses met koude zones verlaten de professionele keuken en maken hun intrede in de huishoudens. Veertig jaar later, zal hij de Frifri bedieningskolom uitvinden en patenteren. Een ergonomisch design, optimale veiligheid bij het bakken en een groot reinigingsgemak.

Breng de sausjes of de tomaat-garnaal aan tafel, de frietjes zijn klaar. Krokant aan de buitenkant, zacht binnenin!


Het wafelijzer evolueert, het recept laat de traditie voortleven

Het geheim van gelukte wafels ? Goed materiaal en het recept van het deeg uiteraard. Dankzij Frifri, kunnen beide van generatie op generatie worden doorgegeven.


De overname van het iconische wafelijzer van de firma Nova Electro International evenals van de wafelplaten, de ontwikkeling van 2 bijkomende platen voor gevulde wafels en ijshoorntjes, de aanpassing van de wafelijzers met een bakelieten behuizing om ongevallen te vermijden… sinds eind jaren 90 heeft Frifri het wafelijzer laten evolueren tot grote vreugde van de lekkerbekken.

Bereid zonder uitstel uw lievelingsrecept voor wafeldeeg of ijshoorntjes. Versieren en smullen maar. Gegarandeerd succes !


Ontdek onze wafelijzers

De friteuses zonder olie, dat verandert alles

Nog een Frifri innovatie! Uitgevonden begin 2000, de friteuse zonder olie heeft sindsdien haar sporen verdient in de wereld van huishoudelijk elektro. En terecht. De bakbeurten zijn lichter maar behouden hun knapperigheid. De voordelen zonder de nadelen. Bij de eerste commercialisering, heette de Frifri friteuse zonder olie de « Grill Frites ».


Aangezien, echt waar, de frietjes zo krokant  zijn als een op de grill gebakken gerecht.

Verwen uzelf, de friteuse zonder olie kan allerhande voedingsmiddelen bakken, net als in een supersnelle en efficiënte oven. Deze avond, aan tafel, gefrituurde scampi’s en chocolade fondant. Want er zijn meer dan frietjes in het leven!


Frifri friteuse zonder olie

Een overname en nieuwe huishoudelijke toestellen

In 2011 vertrouwt Denis Dalcq, oprichter van Frifri in de Bénélux en in Frankrijk, de teugels van het bedrijf toe aan nieuwe aandeelhouders. En de traditie wordt verdergezet, Frifri blijft innoveren.

Dit begint onmiddellijk met de ontwikkeling van het Duofil deksel: een bakdeksel voor friteuses met een doorzichtig kijkvenster en een dubbele anti-vet en anti-geur actie. Aangezien een winnend team niet mag vervangen worden, stopt Frifri niet nu ze zo goed op weg is. In 2016, met de lancering van De Chocolatière, stelt Frifri een chocolade tempereermachine voor, een uniek product om chocolade te bewerken als een professional.

Sindsdien blijft het aanbod groeien. De Plancha, De Grill, De IJsmachine. En ook De hetelucht friteuse, De Raclette, De Croque-monsieur, De Mixer of De Blender. In 2019, verschijnt De CookAll. Een onmisbare 4 in 1 combinatie voor kleine ruimtes of ideaal als bijzettoestel voor grote groepen.


Dankzij Frifri, bereid je alles wat je wil, zoals je wil. Keukenprins of onervaren in de keuken, specialist van het traditionele gerecht of van de gezonde keuken, kies het Frifri huishoudelijk elektro toestel dat bij u past !