Vleesbrood met spek zo'n Amerikaans

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u
Waarvan kooktijd:
45 min

Ingrediënten:

400 g varkens- en kalfsgehakt
125 g fijne sneetjes gerookt spek
150 g witbrood
20 cl water
1 blokje kippenbouillon
2 eieren
30 g boter
2 el droge witte wijn
1 snuifje tijm
zout & peper

Stappen

  1. Laat de CookAll voorverwarmen tot 210°C
  2. Los het bouillonblokje op in het water.
  3. Week het witbrood erin tot het goed mals is.
  4. Meng het gehakt met het uitgelekte witbrood, de eieren en de tijm in een kom.
  5. Kruid met zout en peper en meng het geheel goed.
  6. Smeer een rechthoekige cakevorm in met boter.
  7. Garneer met de helft van de sneetjes gerookt spek.
  8. Giet de vleesbereiding in de vorm.
  9. Bedek met de rest van het gerookte spek.
  10. Laat in de CookAll bakken gedurende 30 minuten.
  11. Overgiet het geheel met witte wijn, bedek met aluminiumfolie en bak nog gedurende 15 minuten.
  12. Haal het uit de vorm en dien warm op.

Andere te ontdekken recepten:

Wintergridgroenten

Schil en snij de groenten in dikke stukken Laat de oven voorverwarmen op 190°C Schakel de… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll

Shepperd’s pie met kalfsvlees en zoete aardappel

Hak de ui en laat 5 minuten bakken in een pan met een beetje olijfolie. Voeg… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll

Kippenwit, gevuld met platte kaas, tomaten en basilicum

Laat de oven voorverwarmen op 180°C Schakel de CookAll in door op de ON/OFF toets te… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll