Kaneelwafels

Aantal personen:
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u30
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 750 g bloem
  • 300 g boter
  • 500 g parelsuiker
  • 25 cl melk
  • 25 cl water
  • 50 g fijne suiker
  • 2 el honing
  • 1 zakje gist
  • 20 g kaneel
  • 1 snuifje zout

Stappen

  1. Doe de bloem, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden om er de gist te gieten.
  2. Voeg beetje bij beetje de melk en het water toe.
  3. Laat het deeg rijzen gedurende 45 minuten op kamertemperatuur.
  4. Voeg geleidelijk de zachte boter, de parelsuiker, de honing en de kaneel toe.
  5. Kneed het deeg en laat het 15 minuten rijzen.
  6. Maak deegbolletjes van ongeveer 100 gr.
  7. Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft.
  8. Open uw wafelijzer en plaats een bolletje per vorm. Sluit het toestel, druk op de handgrepen en draai uw wafelijzer 2-3 maal om zodat het deeg goed wordt verspreid.
  9. Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork.
  10. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
  11. Smakelijk !

Benodigdheden: Galetten 6×10 (M003)

Indien u geen fan bent van kaneel, is alleen honing ook een optie.

Andere te ontdekken recepten:

Driekoningenwafel bij DamTam

Bereiding deeg : Giet de bloem in een kom Maak een kuil Voeg alle ingrediënten toe… +

Vier-vierde wafels

Scheidt het eiwit van het eigeel van de eieren. Meng de bloem, de suiker, de boter… +

Luikse wafels van Valériane Greban

Los de gist op in de lauwe melk in de kom van de keukenrobot.   Voeg de bloem, de… +