Fijne boterwafels

Aantal personen:
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u45
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 400 gr fijne suiker
  • 400 gr boter
  • 5 eieren
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 snuifje zout

Stappen

  1. Giet de bloem, de fijne suiker, het zout en de vanillesuiker in een kom.
  2. Maak een kuiltje in het midden om de opgeklopte eieren erin te gieten.
  3. Voeg geleidelijk de zachte boter toe, kneed het deeg tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt.
  4. Bedek en laat het deeg gedurende 2 uren in de koelkast rusten.
  5. Maak deegbolletjes van ongeveer 30gr.
  6. Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft.
  7. Open uw wafelijzer en plaats uw bolletjes in de vormen van de onderste plaat.
  8. Sluit het wafelijzer en draai 2-3 maal zodat het deeg goed verdeeld wordt.
  9. Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork.
  10. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.

N.B : U kunt de smaak variëren door bijvoorbeeld koffie of amandelextract toe te voegen.

Smakelijk !

Benodigdheden: Boterwafels 16×28 (M004)

Andere te ontdekken recepten:

Ijs met Belgische chocolade

In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel. Breng de… +

Roomijs met aardbeien uit Wépion

Mix de aardbeien tot u een puree verkrijgt Klop de room op Meng de aardbeienpuree, de… +

Cuberdonijs

Laat de melk samen met de grof gehakte cuberdons opwarmen op een middelhoog vuur Blijf onophoudelijk… +