Sorbet van Gilles

Aantal personen:
8 tot 10 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u25
Waarvan kooktijd:
25 min

Ingrediënten:

  • 250 g suiker
  • 300 ml water
  • 1 eetlepel sinaasappelzeste
  • 3 takjes verse rozemarijn + enkele takjes als garnituur
  • 500 ml vers sinaasappelsap

Stappen

  1. Breng het water, de suiker en de sinaasappelzeste aan de kook in een kookpot om een siroop te krijgen
  2. Doof het vuur zodra de vloeistof licht wordt
  3. Voeg de takjes rozemarijn toe aan de siroop en laat gedurende 10 minuten trekken
  4. Filter de siroop met behulp van een zeef en laat hem afkoelen op kamertemperatuur
  5. Voeg het verse sinaasappelsap toe aan de siroop en meng het geheel
  6. Laat de bereiding enkele uren afkoelen in de koelkast (5-10°C) voordat u het in de ijsmachine giet
  7. Zodra het mengsel goed is afgekoeld, stel de ijsmachine in op 25 minuten
  8. Zodra de spatel begint te draaien kan u de bereiding via de opening in het deksel in het toestel gieten
  9. De sorbet is klaar zodra het smeuïg en soepel wordt

Andere te ontdekken recepten:

Cuberdonijs

Laat de melk samen met de grof gehakte cuberdons opwarmen op een middelhoog vuur Blijf onophoudelijk… +

Fijne boterwafels

Giet de bloem, de fijne suiker, het zout en de vanillesuiker in een kom. Maak een… +