Sorbet van Gilles

Aantal personen:
8 tot 10 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u25
Waarvan kooktijd:
25 min

Ingrediënten:

  • 250 g suiker
  • 300 ml water
  • 1 eetlepel sinaasappelzeste
  • 3 takjes verse rozemarijn + enkele takjes als garnituur
  • 500 ml vers sinaasappelsap

Stappen

  1. Breng het water, de suiker en de sinaasappelzeste aan de kook in een kookpot om een siroop te krijgen
  2. Doof het vuur zodra de vloeistof licht wordt
  3. Voeg de takjes rozemarijn toe aan de siroop en laat gedurende 10 minuten trekken
  4. Filter de siroop met behulp van een zeef en laat hem afkoelen op kamertemperatuur
  5. Voeg het verse sinaasappelsap toe aan de siroop en meng het geheel
  6. Laat de bereiding enkele uren afkoelen in de koelkast (5-10°C) voordat u het in de ijsmachine giet
  7. Zodra het mengsel goed is afgekoeld, stel de ijsmachine in op 25 minuten
  8. Zodra de spatel begint te draaien kan u de bereiding via de opening in het deksel in het toestel gieten
  9. De sorbet is klaar zodra het smeuïg en soepel wordt

Andere te ontdekken recepten:

Frozen yoghurt

Klop de yoghurt, suiker en agavesiroop of honing op in een mengkom Stel de ijsmachine in… +

Ijs met Belgische chocolade

In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel. Breng de… +

Yoghurtijs, saus van bosvruchten

Breng het water en de suiker aan de kook in een kookpot om een siroop te… +