Aantal personen:
8
8
Ingrediënten:
- 1 kg bloem
- 75 g verse gist
- 25 cl lauwe melk
- 25 cl lauw water
- 50 g suiker
- 2 eieren
- 500 g boter
- 50 g honing of vanillesuiker
- 3 g bakpoeder
- 600 g parelsuiker
Stappen
- Leg de boter op kamertemperatuur 2 uur voor u het deeg bereidt, zodat hij zacht wordt.
- Bereid het deeg door 800 g bloem, de gist, de melk en het water, de suiker en de eieren te mengen.
- Laat het deeg 15 minuten rijzen, voeg dan de boter, de honing, de overige 200 g bloem en het bakpoeder toe.
- Kneed het geheel om een homogeen deeg te verkrijgen.
- Laat 10 minuten rijzen in een kamer met gematigde temperatuur.
- Voeg vervolgens de parelsuiker toe en verdeel in bollen van 90 tot 140 g.
- Laat nogmaals rijzen.
- Laat Het Wafelijzer voorverwarmen met de M001 platen met de thermostaat op stand 6 voor krokante smeuïge wafels.
- Zodra het licht van het wafelijzer uit gaat, plaats de eerste bol deeg.
*Recept van “La confrérie de la Strème”