Authentieke Luikse Wafel door Confrérie de la Strème

Aantal personen:
8

Ingrediënten:

  •  1 kg bloem
  •  75 g verse gist
  • 25 cl lauwe melk
  •  25 cl lauw water
  • 50 g suiker
  • 2 eieren
  • 500 g boter
  •  50 g honing of vanillesuiker
  • 3 g bakpoeder
  • 600 g parelsuiker

Stappen

  1. Leg de boter op kamertemperatuur 2 uur voor u het deeg bereidt, zodat hij zacht wordt.  
  2. Bereid het deeg door 800 g bloem, de gist, de melk en het water, de suiker en de eieren te mengen.
  3. Laat het deeg 15 minuten rijzen, voeg dan de boter, de honing, de overige 200 g bloem en het bakpoeder toe.   
  4. Kneed het geheel om een homogeen deeg te verkrijgen.
  5. Laat 10 minuten rijzen in een kamer met gematigde temperatuur.
  6. Voeg vervolgens de parelsuiker toe en verdeel in bollen van 90 tot 140 g.
  7. Laat nogmaals rijzen.
  8. Laat Het Wafelijzer voorverwarmen met de M001 platen met de thermostaat op stand 6 voor krokante smeuïge wafels.
  9. Zodra het licht van het wafelijzer uit gaat, plaats de eerste bol deeg.

*Recept van “La confrérie de la Strème”

Andere te ontdekken recepten:

Ijshoorntje

Meng de fijne suiker en de opgeklopte eieren. Voeg het zout, de vanillesuiker en de zachte… +

Vier-vierde wafels

Scheidt het eiwit van het eigeel van de eieren. Meng de bloem, de suiker, de boter… +

Wafels van zoete aardappel van Valériane Greban

Voor de puree van zoete aardappelen : Schil de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes… +