Pompoenwafels

Aantal personen:
4 personen (10 stuks)
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
35 min + 1h rust
Waarvan kooktijd:
25 min

Ingrediënten:

500 g pompoen
4 eieren
50 cl melk
300 g bloem
75 g suiker
100 g boter
1/2 zakje gist
zout

Stappen

  1. Schil de pompoen en verwijder de pitten.
  2. Snij het vlees van de pompoen in blokjes, doe de blokjes in een kookpot met 1 groot glas water en zout. Laat op een zacht vuurtje koken gedurende 20 min.
  3. Als het vlees gaar is, laat het uitlekken in een vergiet.
  4. Doe de bloem, het zout, de suiker, de boter in stukjes, de gist en de eigelen in een kom; meng met een spatel.
  5. Warm de melk op, voeg de pompoenpuree toe en giet het geheel al roerend in de kom met het mengsel. De bereiding van het wafeldeeg moet homogeen zijn.
  6. Klop het eiwit op met uw Mix’Saver, voeg dan toe aan het wafeldeeg.
  7. Bedek het deeg en laat het gedurende 1 uur rusten.
  8. Laat uw Wafelijzer opwarmen, vet de platen in, en bak de wafels zoals u gewoon bent gedurende 4 tot 5 min.

Andere te ontdekken recepten:

Fijne boterwafels

Giet de bloem, de fijne suiker, het zout en de vanillesuiker in een kom. Maak een… +

Brusselse wafels

Scheidt het eiwit van het eigeel van de eieren. Meng de bloem, de vanillesuiker, de melk… +

Kaneelwafels

Doe de bloem, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het… +