Gegrilde garnalen met knoflook en chili

Aantal personen:
2 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
15 minuten
Waarvan kooktijd:
4 minuten

Ingrediënten:

  • 1 paprika’s
  • 200 g champignons
  • 1 rode ui
  • 1 courgettes
  • 200 g kerstomaatjes
  • Olijfolie
  • Kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum, enz.)
  • Peper en zout

Stappen

  1. Verwarm je grill voor op “HIGH” met de grillplaten.
  2. Meng de gehakte knoflook, de chilipeper, het citroensap, de olijfolie, zout en peper in een kom tot een marinade.
  3. Pel de gamba’s gedeeltelijk, maar laat de staart eraan.
  4. Rijg de garnalen aan spiesen en prik ze door het dikste gedeelte.
  5. Bestrijk de garnalen royaal met de marinade.
  6. Leg de gamba-spiesjes op het hete oppervlak van de grill en bak ze ongeveer 2 tot 3 minuten, tot ze roze en licht gegrild zijn.
  7. Haal de spiesjes van de grill en serveer warm.
  8. Serveer met een knoflook- en citroensaus voor extra smaak.

Andere te ontdekken recepten:

Mosselen à la plancha

Versnipper de selder blaadjes en enkele jonge ui stukjes Snij de gekonfijte tomaten in reepjes Doe… +