Gratin Dauphinois

Aantal personen:
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u40
Waarvan kooktijd:
1u15

Ingrediënten:

1.5 kg aardappelen
2 teentjes look
30 cl room
100 g boter
1 l melk
nootmuskaat
zout & peper

Stappen

  1. Schil, was en snij de aardappelen in fijne schijfjes (zorg dat u ze niet NA het snijden wast, want het zetmeel zorgt voor de juiste consistentie van het recept).
  2. Hak de look heel fijn.
  3. Breng de melk aan de kook in een kookpot met de look, het zout, de peper en de nootmuskaat.
  4. Dompel de aardappelen in de melk.
  5. Laat 10 tot 15 minuten koken, afhankelijk van de vastheid.
  6. Laat de CookAll voorverwarmen tot 180°C
  7. Wrijf een gratin schotel in met boter.
  8. Plaats de uitgelekte aardappelen in de schotel.
  9. Bedek met room en plaats er kleine stukjes boter op.
  10. Doe de schotel in de CookAll en laat 1 uur bakken.

Andere te ontdekken recepten:

Kabeljauwfilet met kleine groenten

Maak het sausje Hak het sjalotje Schil de wortels en snij ze in kleine stukjes Snij… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll

Steaks in de oven

Haal het vlees minimum 30 minuten op voorhand uit de koelkast Laat de oven voorverwarmen op… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll

Kippenwit, gevuld met platte kaas, tomaten en basilicum

Laat de oven voorverwarmen op 180°C Schakel de CookAll in door op de ON/OFF toets te… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll