Gratin Dauphinois

Aantal personen:
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u40
Waarvan kooktijd:
1u15

Ingrediënten:

1.5 kg aardappelen
2 teentjes look
30 cl room
100 g boter
1 l melk
nootmuskaat
zout & peper

Stappen

  1. Schil, was en snij de aardappelen in fijne schijfjes (zorg dat u ze niet NA het snijden wast, want het zetmeel zorgt voor de juiste consistentie van het recept).
  2. Hak de look heel fijn.
  3. Breng de melk aan de kook in een kookpot met de look, het zout, de peper en de nootmuskaat.
  4. Dompel de aardappelen in de melk.
  5. Laat 10 tot 15 minuten koken, afhankelijk van de vastheid.
  6. Laat de CookAll voorverwarmen tot 180°C
  7. Wrijf een gratin schotel in met boter.
  8. Plaats de uitgelekte aardappelen in de schotel.
  9. Bedek met room en plaats er kleine stukjes boter op.
  10. Doe de schotel in de CookAll en laat 1 uur bakken.

Andere te ontdekken recepten:

Zachte broodjes van Yumelise

Doe de bloem en het zout in een kom of in de mengkom van een keukenrobot en meng… +

Rundsbrochettes en hun groenten festijn

Maak de marinade door de witte wijn, het tomaten concentraat, de Provençaalse kruiden, het zout en… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll

Shepperd’s pie met kalfsvlees en zoete aardappel

Hak de ui en laat 5 minuten bakken in een pan met een beetje olijfolie. Voeg… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll