Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
35 min
35 min
Waarvan kooktijd:
14 min
14 min
Ingrediënten:
Voor de schoten :
- 900 g spruitjes
- 1 pakje spekblokjes
- 4 el plantaardige olie
- Zout & peper
Voor de vinaigrette:
- Het sap van 1 citroen
- 4 el ahornsiroop
- 2 kl. verse tijm
- 1 el olijfolie
Stappen
- Snij de spruitjes in 2 en verwijder de buitenste blaadjes.
- In een kom, meng de halve spruitjes en de plantaardige olie. Kruid met zout en peper naar smaak.
- Meng goed en doe de bereiding in de korf van uw friteuse zonder olie.
- Stel de baktijd in op 7 minuten en de baktemperatuur op 200°C.
- Zodra het geluidssignaal weerklinkt, open de lade en voeg de spekblokjes toe aan de bereiding.
- Meng alles goed, sluit de lade. Stel de baktijd in op 7 minuten en de baktemperatuur op 200°C.
- Bereid ondertussen de vinaigrette. Doe alle ingrediënten van de vinaigrette in een blender of mix het geheel met een staafmixer.
- Giet de saus in een kleine kom en smul van uw gebakken spruitjes door ze een voor een in de vinaigrette te doppen.