Mini worstjes hapjes

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
20 min
Waarvan kooktijd:
10 min

Ingrediënten:

  • 1 doosje mini borrelworstjes (20 stuks)
  • 100 g bladerdeeg
  • 1 el zachte mosterd
  • 1 opgeklopt eigeel

Stappen

  1. Giet de worstjes zorgvuldig uit en droog ze op een blaadje keukenpapier of met een droge doek.
  2. Smeer een dun laagje zachte mosterd op het uitgerolde bladerdeeg.
  3. Snij het bladerdeeg in kleine rechthoeken zo breed als de worstjes.
  4. Wikkel elk worstje in een rechthoekje bladerdeeg.
  5. Klop het eigeel los met een vork, en smeer het bladerdeeg in met een borsteltje om goudbruine hapjes te verkrijgen.
  6. Plaats de hapjes in de korf en stel de baktijd in op 10 minuten en de baktemperatuur op 180°C.
  7. Serveer de hapjes bij het aperitief vergezeld met een potje mosterd.

Andere te ontdekken recepten:

Kip op z’n Amerikaans

Snij de kippenfilets in stukjes, zo fijn als u zelf wenst. Kruid ze met peper en… +

Kibbeling

Snij de kabeljauw in kleine stukjes van 3-4 cm breed. Laat uw friteuse zonder olie opwarmen… +

Oostendse tongetjes en gestoofd witloof

Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 200°C gedurende 3 minuten. Snij de witloof stronken in… +