Huisgemaakte Poulycroc

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
30 min
Waarvan kooktijd:
15 min

Ingrediënten:

  • 150 g broodkruim van oud brood
  • 30 cl melk
  • 1 ui
  • Een paar takjes platte peterselie
  • 400 g kipgehakt
  • 1 ei
  • Nootmuskaat
  • 100 g paneermeel
  • 4 el olie
  • Zout & peper

Stappen

  1. Mix het broodkruim grof met een blender of een mixer en doe het bij de melk zodat het de melk opneemt.
  2. Mix de ui, de peterselie en het kipgehakt. Doe dit in een kom.
  3. Laat het broodkruim uitdruppen door de melk eruit te knijpen met de vingers. Voeg het toe aan de vleesbereiding. Voeg ook het ei toe.
  4. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Meng het geheel tot u een homogeen mengsel verkrijgt.
  5. Laat uw friteuse zonder olie opwarmen op 180°C gedurende 3 minuten.
  6. Voor het korstje, meng de olie en het paneermeel in een kom en meng tot u een brokkelige massa verkrijgt.
  7. Maak de poulycrocs door worsten te maken van 10 cm lang en rol ze in het paneermeel.
  8. Plaats de poulycrocs voorzichtig in de friteuse zonder olie, sluit de lade, stel de baktemperatuur in op 180°C en de baktijd op 15 minuten.

Andere te ontdekken recepten:

Luikse balletjes crousti-fondants

Voor de filobeursjes : Mix het oud brood en de peperkoek, en laat dan weken in… +

Filobeursjes met Herve, peer en Luikse siroop

Was en schil de peer. Snij ze in blokjes. Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op… +

Oostendse tongetjes en gestoofd witloof

Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 200°C gedurende 3 minuten. Snij de witloof stronken in… +