Amerikaanse Muffins

Aantal personen:
6 personen / 18 stuks
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
33 min
Waarvan kooktijd:
18 min

Ingrediënten:

425 g bloem
20 g chemische gist
1 snuifje zout
140 g zachte boter
180 g fijne suiker
2 eieren
380 g vanilleyoghurt
7 g vanille extract
220 g garnering (blauwe besjes, chocoladestukjes, …)

Stappen

  1. Meng de bloem, de gist en het zout in een kom.
  2. Meng de zachte boter en de suiker tot u een zacht luchtig mengsel verkrijgt.
  3. Voeg de hele eieren toe en klop tot u een homogeen mengsel verkrijgt.
  4. Voeg voorzichtig de yoghurt en het vanille extract toe aan de bereiding (3).
  5. Voeg het mengsel met de bloem (1) toe aan de yoghurt bereiding (4) en meng met een spatel en niet met een klopper.
  6. Voeg de garnituur naar keuze toe en meng opnieuw.
    Vul de vormpjes tot aan de rand om muffins met een hoedje te verkrijgen.
  7. Plaats ze op 180°C in de CookAll gedurende 18 minuten.
  8. Eens ze zijn afgekoeld: Smullen maar.

Andere te ontdekken recepten:

Rundsbrochettes en hun groenten festijn

Maak de marinade door de witte wijn, het tomaten concentraat, de Provençaalse kruiden, het zout en… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll

Zachte broodjes van Yumelise

Doe de bloem en het zout in een kom of in de mengkom van een keukenrobot en meng… +

Gratin Dauphinois

Schil, was en snij de aardappelen in fijne schijfjes (zorg dat u ze niet NA het… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll