Hoe krijg je je wafelijzer écht schoon?

Je wafelijzer van Frifri goed schoonmaken is een logische, maar essentiële stap om de levensduur van je toestel te verlengen en de kwaliteit van je baksels te behouden.

We geven je graag enkele praktische tips voor een nog vlottere en betere schoonmaakbeurt:

1. Maak de bakplaten los: Voordat je je wafelijzer van Frifri reinigt, moet je het volledig laten afkoelen. Zo vermijd je brandwonden en verloopt je schoonmaak in alle veiligheid. Maak met behulp van een mes of schroevendraaier de twee bevestigingsschroeven los en haal het wafelijzer uit de basis. Met andere woorden: volg de gids!

2. Bij zoete bereidingen kan er heel wat gekaramelliseerde suiker achterblijven. Gelukkig hebben we daarvoor een trucje uit grootmoeders tijd! Maak een ‘deeg’ op basis van water en bloem en bak het met de thermostaat op niveau 8. Je krijgt een ‘wafeltje’ dat een groot deel van de aangekoekte resten opneemt. En zo zijn de bakplaten al bijna proper. Vergeet je ‘wafeltje’ achteraf niet weg te gooien, het is niet eetbaar …

3. Gebruik een zachte doek: Omdat de wafelijzers van Frifri voorzien zijn van anti-aanbakplaten, komen achtergebleven restjes makkelijker los. Ga na elk gebruik met een zachte doek over de bakplaten en je zult de meeste stukjes al mee hebben.

4. Gebruik je vaatwasser: De bakplaten van je Frifri-wafelijzer mogen gelukkig ook in de afwasmachine. Zo wordt een grondige reiniging een fluitje van een cent!

5. Vermijd schuurmiddelen: Gebruik geen schuurmiddelen of een ruwe spons; zo riskeer je de anti-aanbaklaag van je wafelijzer te beschadigen. Kies in plaats daarvan voor zachte, niet-schurende middelen.

Dankzij deze eenvoudige tips maak je je wafelijzer van Frifri sneller schoon, gaat het langer mee en geniet je bij elk gebruik van heerlijke wafels. Draag dus zorg voor je wafelijzer en je kunt nog jarenlang fantastisch smullen!


 

Andere publicaties

Vier tips voor perfecte friet 

De juiste aardappel kiezen, snijden, twee maal bakken en de juiste olie kiezen. Vier aandachtspunten en… +


Categorie(ën): Blog

Vandaag is het Maria-Lichtmis! Kom maar op met die pannenkoeken!!!

Een beetje cultuur… Maria-Lichtmis is een christelijk feest dat elk jaar gevierd wordt op 2 februari… +


Categorie(ën): Blog

Aantal cadeau-ideetjes voor een geweldige kerst

Om u te helpen het perfecte kerstcadeau te vinden, hebben Frifri en de andere merken van… +


Categorie(ën): Blog