Frietjes van geitenkaas

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
15 min
Waarvan kooktijd:
4 min

Ingrediënten:

  • 400 g feta
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • 3 3 el paneermeel of croutons om te mixen
  • Fijn zout

Stappen

  1. Snij reepjes feta van ongeveer 1 cm breed
  2. Zet 3 diepe borden klaar
    • Doe in het eerste de bloem
    • Doe in het tweede de opgeklopte eieren
    • Doe in het derde het paneermeel of de gemixte croutons en voeg wat zout toe
  3. Laat uw friteuse voorverwarmen op 170°C
  4. Dompel de reepjes achtereenvolgens in de 3 borden: bloem, ei en paneermeel
  5. Zodra het controlelampje uitgaat, plaats uw frietjes voorzichtig in de korf
  6. Dompel de korf in de olie en laat de frietjes bakken gedurende 3 tot 4 minuten
  7. Haal de korf uit de olie
  8. Laat de korf even uitdruppen op de houder en plaats de frietjes op een bord met absorberend keukenpapier
  9. Verwijder het papier, kruid de frietjes naar smaak en laat het smaken!

Een draai van de pepermolen kan pit geven aan uw feta frietjes, naargelang de smaak

Andere te ontdekken recepten:

Zoete aardappel frietjes met paprika

Was en schil de zoete aardappelen, snij ze vervolgens in frietjes Was de frietjes, droog ze… +

Polenta frietjes

Meng de melk en het water in een kookpot en laat de mengeling opkoken Voeg beetje… +

Verse Belgische frietjes

Wassen en snijden Schil de aardappelen met een aardappelschilmesje, was ze vervolgens in proper water. Snij… +