Verse frieten

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u15
Waarvan kooktijd:
24 min

Ingrediënten:

  • 650 g Bintje aardappelen
  • 1 el olie
  • Zout

Stappen

Het wassen en het snijden

  1. Schil de aardappelen met een aardappelschiller, was ze met vers water.
  2. Snij uw frieten met een mes of gebruik een handmatige frietsnijder.
  3. Laat uw frieten weken gedurende 30 minuten en herhaal tot het water helder is om het zetmeel te verwijderen.
  4. Droog uw frieten zorgvuldig met een droge doek of keukenpapier.

Eerste bakbeurt

  1. Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 160°C gedurende 5 minuten.
  2. Doe uw frieten in een kom, voeg de olie toe en meng goed.
  3. Zodra het geluidssignaal weerklinkt, open de lade en doe de ingeoliede frieten in de korf.
  4. Sluit de lade, stel de baktemperatuur in op 160°C en de timer op 12 minuten.
  5. Zodra het geluidssignaal weerklinkt, open de lade, schud met de korf om de frieten op te schudden en sluit de lade.
  6. Stel de baktemperatuur in op 180°C en de timer op 12 minuten.
  7. Open de lade halverwege de baktijd (na 6 minuten) om met de korf te schudden en de frieten op te schudden. Sluit de lade en laat bakken tot het geluidssignaal weerklinkt en uw frieten goudbruin zijn.
  8. Doe de frieten in een kom en zout ze naar smaak.

Andere te ontdekken recepten:

Gebakken spruitjes met spekjes, citroen en tijm saus

Snij de spruitjes in 2 en verwijder de buitenste blaadjes. In een kom, meng de halve… +

Luikse balletjes crousti-fondants

Voor de filobeursjes : Mix het oud brood en de peperkoek, en laat dan weken in… +

Amerikaanse Muffins

Meng de bloem, de gist en het zout in een kom. Meng de zachte boter en… +