Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u15
1u15
Waarvan kooktijd:
24 min
24 min
Ingrediënten:
- 650 g Bintje aardappelen
- 1 el olie
- Zout
Stappen
Het wassen en het snijden
- Schil de aardappelen met een aardappelschiller, was ze met vers water.
- Snij uw frieten met een mes of gebruik een handmatige frietsnijder.
- Laat uw frieten weken gedurende 30 minuten en herhaal tot het water helder is om het zetmeel te verwijderen.
- Droog uw frieten zorgvuldig met een droge doek of keukenpapier.
Eerste bakbeurt
- Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 160°C gedurende 5 minuten.
- Doe uw frieten in een kom, voeg de olie toe en meng goed.
- Zodra het geluidssignaal weerklinkt, open de lade en doe de ingeoliede frieten in de korf.
- Sluit de lade, stel de baktemperatuur in op 160°C en de timer op 12 minuten.
- Zodra het geluidssignaal weerklinkt, open de lade, schud met de korf om de frieten op te schudden en sluit de lade.
- Stel de baktemperatuur in op 180°C en de timer op 12 minuten.
- Open de lade halverwege de baktijd (na 6 minuten) om met de korf te schudden en de frieten op te schudden. Sluit de lade en laat bakken tot het geluidssignaal weerklinkt en uw frieten goudbruin zijn.
- Doe de frieten in een kom en zout ze naar smaak.