Wafels van zoete aardappel van Valériane Greban

Aantal personen:
4
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u30
Waarvan kooktijd:
1u

Ingrediënten:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 6 sneetjes hesp (Ganda)
  • 100 g broodmeel Vital Oats Niamh (mix Aveve)
  • 1 geitenkaas
  • 1 avocado
  • Een beetje boter
  • 2 eieren
  • Een beetje bieslook
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 25 cl vloeibare room
  • 1 scheutje olie

Stappen

  1. Voor de puree van zoete aardappelen :
    • Schil de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes
    • Stoom de zoete aardappelen
    • Mix de zoete aardappelen met boter, voeg peper en zout toe naar smaak
    • Doe uw puree in een kom en voeg 2 eieren toe, meng goed
    • Voeg 100 g broodmeel toe
    • Voeg gehakte bieslook toe naar smaak
  2. Zet Het Frifri Wafelijzer aan met de platen M001 voor Luikse wafels, draai de thermostaat op stand 6 en wacht tot het rode lampje dooft (teken dat Het Wafelijzer op temperatuur is)
  3. Giet de puree van zoete aardappel in Het Wafelijzer, wacht 3 minuten tot de wafel gaar en goudbruin is
  4. Bak uw bereiding volledig op, wacht steeds tussen de bakbeurten tot Het Wafelijzer op temperatuur is 
  5. Bak ieder sneetje hesp tussen 2 blaadjes keukenpapier gedurende 1 minuut in de microgolfoven op maximaal vermogen
  6. Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn in een pan met een scheutje olie
  7. Klop 25 cl vloeibare room op met het sap van een halve citroen en gehakte bieslook tot u een luchtig mengsel bekomt met de structuur van slagroom
  8. Op een bord, plaats een halve advocaat, in reepjes gesneden, voeg uw wafel van zoete aardappel toe, bestrooi met geitenkaas, voeg een soeplepel van uw roombereiding, de pijnboompitten en de hesp toe

Smakelijk !

Andere te ontdekken recepten:

Zachte vanillewafels

Verwarm uw wafelijzer op thermostaat 7. Doe de boter smelten. Voeg een mespuntje zout toe, evenals… +

Gevulde wafels met appel compote

Meng de appel compote met de Maizena. Warm de helft van de melk op, zonder te… +

Luikse wafels

Bereid het deeg door de bloem, de melk, de vanillesuiker, de eieren, de gist en het… +