Ijshoorntje

Aantal personen:
10 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
45 min
Waarvan kooktijd:
40 min

Ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • 180 g fijne suiker
  • 3 eieren
  • 200 g boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 snuifje zout

Stappen

  1. Meng de fijne suiker en de opgeklopte eieren. Voeg het zout, de vanillesuiker en de zachte boter toe.
  2. Voeg geleidelijk de bloem toe tot u een mals, maar niet lopend, deeg verkrijgt.
  3. Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft. Open uw wafelijzer en leg op elke vorm ongeveer 2 soeplepels deeg.
  4. Sluit het toestel, druk op de handgrepen en draai uw wafelijzer 2-3 maal om zodat het deeg goed wordt verspreid.
  5. Eens het gewenste bakresultaat is behaald, verwijder met de Frifri wafelvork.
  6. Rol het nog warme deeg bijvoorbeeld rond een deegrol of een spatelgreep om het snel in de vorm te krijgen van een ijshoorntje.
  7. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.

Smakelijk !

Benodigdheden: Ijshoorntje (M007)

Andere te ontdekken recepten:

Roomijs met aardbeien uit Wépion

Mix de aardbeien tot u een puree verkrijgt Klop de room op Meng de aardbeienpuree, de… +

Frambozensorbet met Kriek

Mix de frambozen fijn en haal ze door een zeef Breng het bier en de poedersuiker… +

Cuberdonijs

Laat de melk samen met de grof gehakte cuberdons opwarmen op een middelhoog vuur Blijf onophoudelijk… +