Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u30
1u30
Waarvan kooktijd:
15 min
15 min
Ingrediënten:
- 30 cl melk
- 30 cl water
- 150 g maïsmeel
- 1 el Parmezaan
- 20 g boter
- Fijn zout
Stappen
- Meng de melk en het water in een kookpot en laat de mengeling opkoken
- Voeg beetje bij beetje het maïsmeel toe en laat een tiental minuten koken
- Laat de boter smelten en voeg samen met de Parmezaan toe aan de mengeling
- Smeer het verkregen deeg uit op een plaat om een dikte van 2 tot 3 cm te verkrijgen
- Laat afkoelen en plaats de plaat in de koelkast gedurende 1 uur
- Laat uw friteuse voorverwarmen op 170°C
- Snij het deeg in reepjes van 10 cm lang
- Zodra het controlelampje uitgaat, plaats uw frietjes voorzichtig in de korf met voldoende plaats tussen de reepjes
- Dompel de korf in de olie en laat uw frietjes gedurende 2 minuten bakken
- Haal de korf uit de olie en controleer of ze gaar zijn
- Indien u ze graag goed krokant hebt, dompel ze opnieuw in de olie gedurende 2 minute
- Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder en plaats de frietjes op een bord met wat absorberend keukenpapier.
- Zout de frietjes naar smaak en laat het smaken!
Wees voorzichtig met de reepjes om te vermijden dat ze breken