Polenta frietjes

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u30
Waarvan kooktijd:
15 min

Ingrediënten:

  • 30 cl melk
  • 30 cl water
  • 150 g maïsmeel
  • 1 el Parmezaan
  • 20 g boter
  • Fijn zout

Stappen

  1. Meng de melk en het water in een kookpot en laat de mengeling opkoken
  2. Voeg beetje bij beetje het maïsmeel toe en laat een tiental minuten koken
  3. Laat de boter smelten en voeg samen met de Parmezaan toe aan de mengeling
  4. Smeer het verkregen deeg uit op een plaat om een dikte van 2 tot 3 cm te verkrijgen
  5. Laat afkoelen en plaats de plaat in de koelkast gedurende 1 uur
  6. Laat uw friteuse voorverwarmen op 170°C
  7. Snij het deeg in reepjes van 10 cm lang
  8. Zodra het controlelampje uitgaat, plaats uw frietjes voorzichtig in de korf met voldoende plaats tussen de reepjes
  9. Dompel de korf in de olie en laat uw frietjes gedurende 2 minuten bakken
  10. Haal de korf uit de olie en controleer of ze gaar zijn
  11. Indien u ze graag goed krokant hebt, dompel ze opnieuw in de olie gedurende 2 minute
  12. Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder en plaats de frietjes op een bord met wat absorberend keukenpapier.
  13. Zout de frietjes naar smaak en laat het smaken!

Wees voorzichtig met de reepjes om te vermijden dat ze breken

Andere te ontdekken recepten:

Smoutebollen

 Maak de melk lauw gedurende 30 seconden in de microgolfoven.  Meng met een vork de vanillesuiker… +

Frietjes “à la churros” met zeste

Meng meel, schil, eieren, fijne suiker, gist, zout en water Kneed tot u een glad en… +

Pignolati

Speciaal voor carnaval worden pignolati gebakken, kleine honingbeignets, typisch voor Sicilië en Calabrië.