Frietjes van appel

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
45 min
Waarvan kooktijd:
5 min

Ingrediënten:

  • 4 kookappels
  • 150 g bloem
  • 25 cl melk
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 3 3 el fijne suiker
  • 2 kl kaneelpoede
  • 1 snuifje zout

Stappen

  1. Meng de melk, de bloem, het bakpoeder, de eieren, 2 kl suiker, 1 kl kaneel en het zout
  2. Kneed tot u een homogene massa verkrijgt
  3. Bedek en laat rusten op kamertemperatuur gedurende 30 minuten
  4. Was en schil de appels
  5. Snij ze in kwartjes en dan in reepjes om frietjes te bekomen
  6. Laat uw friteuse voorverwarmen op 180°C
  7. Dompel de appelfrietjes in de mengeling
  8. Zodra het controlelampje uit is, giet de frietjes in de korf en dompel deze in de olie
  9. Laat de frietjes bakken gedurende 4 tot 5 minuten
  10. Haal de korf uit de olie om te controleren of de frietjes gaar zijn – dompel ze opnieuw even in de olie indien nodig
  11. Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder, schud op en giet de frietjes in een kom met absorberende keukenpapier
  12. Schud 3-4 maal de frietjes op in het absorberend keukenpapier en verwijder het papier
  13. Meng de rest van het kaneel en de suiker in een kom, rol uw frietjes erin en laat het smaken

U kan de frietjes serveren met vloeibare karamel

Andere te ontdekken recepten:

Verse Belgische frietjes

Wassen en snijden Schil de aardappelen met een aardappelschilmesje, was ze vervolgens in proper water. Snij… +

Frietjes van wortelen met loof

Was en schil de wortelen zonder het loof af te snijden U kan het loof inkorten… +

Pignolati

Speciaal voor carnaval worden pignolati gebakken, kleine honingbeignets, typisch voor Sicilië en Calabrië.