Cuberdonijs

Aantal personen:
6 tot 8 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u25
Waarvan kooktijd:
25 min

Ingrediënten:

  • 500 ml volle melk
  • 5 eigelen
  • 250 ml room
  • 200 g cuberdons
  • 140 g suiker

Stappen

  1. Laat de melk samen met de grof gehakte cuberdons opwarmen op een middelhoog vuur
  2. Blijf onophoudelijk roeren tot de cuberdons volledig gesmolten zijn en de melk hebben gekleurd
  3. In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel
  4. Giet de kokende melk geleidelijk aan bij het mengsel van suiker en eieren en blijf roeren
  5. Laat de bereiding opnieuw opwarmen op een middelhoog vuur totdat het mengsel de lepel begint te bedekken, haal de kookpot vervolgens van het vuur
  6. Laat afkoelen en voeg vervolgens de room toe.
  7. Laat de bereiding enkele uren afkoelen in de koelkast (5-10°C) voordat u het in de ijsmachine giet
  8. Stel de ijsmachine in voor een bereidingstijd van 25 minuten
  9. Zodra de spatel begint te draaien kan u de bereiding via de opening in het deksel in het toestel gieten
  10. Het ijs is klaar zodra het smeuïg en soepel wordt

Andere te ontdekken recepten:

Ijshoorntje

Meng de fijne suiker en de opgeklopte eieren. Voeg het zout, de vanillesuiker en de zachte… +

Frambozensorbet met Kriek

Mix de frambozen fijn en haal ze door een zeef Breng het bier en de poedersuiker… +

Sorbet van Gilles

Breng het water, de suiker en de sinaasappelzeste aan de kook in een kookpot om een… +