Speculoosijs

Aantal personen:
5 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u00
Waarvan kooktijd:
25 min

Ingrediënten:

  • 400 ml melk
  • 30 g poedersuik
  • 3 eigelen
  • 4 eetlepels speculoospasta
  • 100 g speculooskoekjes

Stappen

  1. In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel
  2. Breng de melk aan de kook en doof vervolgens het vuur
  3. Giet de kokende vanillemelk geleidelijk aan bij het mengsel van suiker en eieren en blijf de bereiding kloppen
  4. Laat het mengsel indikken op een zacht vuur. Blijf hierbij steeds roeren totdat het mengsel de lepel bedekt. Haal vervolgens de bereiding van het vuur
  5. Voeg de speculoospasta toe en meng tot u een glad en homogeen mengsel verkrijgt
  6. Laat de bereiding enkele uren afkoelen in de koelkast (5-10°C) voordat u het in de ijsmachine giet
  7. Ondertussen kan u alvast de speculooskoekjes in kleine stukjes malen en bewaren
  8. Zodra de bereiding goed gekoeld is, kan u de ijsmachine instellen voor een bereidingstijd van 25 minuten
  9. Zodra de spatel begint te draaien kan u de bereiding via de opening in het deksel in het toestel gieten
  10. Enkele minuten voor het einde van het programma moet u de kleine stukjes speculoos toevoegen via de opening in het deksel
  11. Het ijs is klaar zodra het smeuïg en soepel wordt

Andere te ontdekken recepten:

Roomijs met aardbeien uit Wépion

Mix de aardbeien tot u een puree verkrijgt Klop de room op Meng de aardbeienpuree, de… +

Ijs met Belgische chocolade

In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel. Breng de… +

Ijshoorntje

Meng de fijne suiker en de opgeklopte eieren. Voeg het zout, de vanillesuiker en de zachte… +