Eten dat je op de grill legt, is binnen enkele minuten klaar. Snel en praktisch dus; zo houd jij genoeg tijd over om samen met de gasten van de maaltijd te genieten. Andere troeven van de grill: rijke smaken gegarandeerd én je kan er de meest diverse gerechten op bereiden … Overtuigd? Smeed het ijzer als het heet is, haal je toestel maar boven!uffer !
Opwarmen, grillen en klaar!
Bakken op de grill hangt samen met twee factoren: temperatuur en snelheid. Grillen is een bereidingswijze die een hoge temperatuur vereist. Zodra die temperatuur is bereikt, heb je maar enkele minuten nodig om de gekozen producten te garen. Heb je een barbecue-expert in huis? Dan zal hij of zij dit zeker bevestigen.
De snelheid van de bereiding is niet alleen praktisch als je uitgehongerde gasten aan tafel zitten te wachten, ze levert ook de uitgelezen combo krokant-boterzacht op. Van uitdroging is immers geen sprake: vlees, vis, groenten en fruit kunnen mooi al hun sappen bewaren.
Houd dit in het achterhoofd wanneer je bijvoorbeeld een mooi stuk rundsvlees koopt. De grill is je ideale bondgenoot om vlees dicht te schroeien zonder dat het uitdroogt. Door op de grill te bakken, vermijd je eveneens dat je steak in een stuk “gekookt vlees” verandert, wat in de pan wel eens kan gebeuren.
Zoveel redenen om met de grill te koken
Grillen heeft heel wat voordelen, en die gaan veel verder dan de sappigheid van het vlees. Minder vetstoffen, beter behoud van vitamines en voedingsstoffen, veiligheid … zoveel troeven die ons over de streep trekken!
Laten we beginnen met het feit dat je minder vetstoffen nodig hebt. Vergeet die olie of boter, je grillgerechten kunnen zonder. En omdat bakken op de grill de smaak van voedingsmiddelen versterkt, kan je er volop van genieten zonder schuldgevoel. Wie op z’n cholesterol let, zal dit vast en zeker waarderen.
Wat de voedingswaarde betreft, is grillen een perfecte manier om een maximum aan vitamines en voedingsstoffen te bewaren. Logisch, want de bereiding gaat snel en de producten moeten niet lang in een vloeistof liggen sudderen. Resultaat: vitamines en andere in water oplosbare voedingsstoffen blijven behouden, net zoals vitamines die gevoelig zijn voor de hitte.
Mooi weer, kriebelt het om buiten te eten? En wil je in één klap vrienden of familie uitnodigen om samen heerlijk te genieten, zorgeloos en in alle veiligheid? Da’s een derde reden om je elektrische grill uit de kast te halen. Geen vlammen, dus geen risico op brandwonden of andere ongevallen. Houd de grill buiten bereik van kleine handjes en het kan niet meer stuk!
Volop variatie op de grill
Wie grillen zegt, zegt in één adem vlees of vis. En natuurlijk is deze bereidingswijze ideaal voor biefstuk of andere klassiekers zoals worstjes, lamskoteletten of sardines, maar je kan er ook andere gerechten mee klaarmaken die je misschien niet meteen met de grill associeert.
Zomergroenten zoals paprika, aubergine en courgette zijn dol op de grill. Sommige kazen en fruitsoorten liggen al even graag te zweten op het rooster. Snijd je fruit in dikke plakken en laat elke kant even garen.
Snel, gevarieerd, gezellig … Het zou sneu zijn om jezelf dit plezier te ontzeggen. Geen nood: wij hebben hét perfecte cadeau voor jou of je papa. Dankzij onze Grill Duo Savor geniet je van de heerlijkste grillgerechten, ongeacht het weer. Breekt de zon door de wolken? Dan haal je deze compacte grill zo uit de keuken en zet je ‘m op het terras. Superpraktisch dus, vooral omdat je hem helemaal (180°) kunt openklappen!