Gegrilde aubergines & tzatziki

Aantal personen:
2 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
20 minuten

Ingrediënten:

  • 3 Aubergines
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1 Komkommer
  • Gehakte look
  • Citroensap
  • Gehakte verse munt

Stappen

  1. Rasp de komkommer en laat uitlekken.
  2. Verwarm je grill voor op “MED” of je plancha op middelhoog vuur.
  3. Snijd de aubergines in de lengte in dikke plakken.
  4. Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie, zout en peper.
  5. Leg de aubergineplakken op het hete oppervlak van de grill of plancha en bak ze ongeveer 4 tot 5 minuten, tot ze zacht en goed gegrild zijn.
  6. Bereid ondertussen de tzatziki met je Daily Mix blender. Meng de Griekse yoghurt, geraspte komkommer, gehakte knoflook, citroensap, verse munt, zout en peper.
  7. Serveer de plakken gegrilde aubergine warm met een royale portie tzatziki spread erop of ernaast.
  8. Garneer met gehakte verse munt voor een extra vleugje frisheid.

Andere te ontdekken recepten:

Slagroom

Doe de room in de 400ml beker en gebruik de kruismessen Mix op hoge snelheid gedurende… +

Pesto

Doe het zout, de basilicumblaadjes en de look in de kleine beker met de vlakke messen… +

Gazpacho

Was de groenten, schil de komkommer en verwijder de pitjes uit de paprika Doe al de… +