Aantal personen:
2 personen
2 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
20 minuten
20 minuten
Ingrediënten:
- 3 Aubergines
- Olijfolie
- Peper en zout
- 500 g Griekse yoghurt
- 1 Komkommer
- Gehakte look
- Citroensap
- Gehakte verse munt
Stappen
- Rasp de komkommer en laat uitlekken.
- Verwarm je grill voor op “MED” of je plancha op middelhoog vuur.
- Snijd de aubergines in de lengte in dikke plakken.
- Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie, zout en peper.
- Leg de aubergineplakken op het hete oppervlak van de grill of plancha en bak ze ongeveer 4 tot 5 minuten, tot ze zacht en goed gegrild zijn.
- Bereid ondertussen de tzatziki met je Daily Mix blender. Meng de Griekse yoghurt, geraspte komkommer, gehakte knoflook, citroensap, verse munt, zout en peper.
- Serveer de plakken gegrilde aubergine warm met een royale portie tzatziki spread erop of ernaast.
- Garneer met gehakte verse munt voor een extra vleugje frisheid.