Emulsie van appel en limoen

Aantal personen:
2 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
25 min
Waarvan kooktijd:
15 min

Ingrediënten:

  • 1 Granny Smith appel
  • Het sap van een hele limoen
  • Boter
  • 20 cl room

Stappen

  1. Snij de appel in blokjes en bak 10 minuten met een klontje boter
  2. Blus met het sap van de limoen
  3. Voeg de room toe en laat gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje doorkoken
  4. Laat enkele minuten afkoelen en mix dan het geheel met het emulsiemes van de Mix’Saver

Deze emulsie kan in een zout of zoet gerecht worden gebruikt: het zal een frisse toets aan gebakken Sint-Jacobsschelpen of een originele toets aan uw fruitslaatjes brengen.

Andere te ontdekken recepten:

Kaviaar van aubergines en tomaten

Laat uw oven op 180° voorverwarmen Snij de aubergines in de lengte en plaats ze op… +

Velouté van zoete aardappel met kokosmelk

Hak de ui en het teentje look en smelt ze lichtjes met een beetje olijfolie in… +

Emulsie van 3 Italiaans kazen

Laat de melk opwarmen op een zacht vuurtje tot net voor het kookpunt Voeg de 3… +