Aantal personen:
4 personnen
4 personnen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u20
1u20
Waarvan kooktijd:
12 minuten
12 minuten
Ingrediënten:
- 250 g tarwebloem voor brood
- 5 g droge bakkersgist
- 5 g zout
- 15 cl water
- 5 g hazelnotenolie of olijfolie
Stappen
- Doe de bloem en het zout in een kom of in de mengkom van een keukenrobot en meng goed.
- Voeg de gist, het lauw water (15 seconden in de microgolfoven) en de olie toe.
- Kneed het deeg op lage snelheid gedurende 8 minuten. Het deeg moet loskomen van de kom.
- Bedek de kom en laat rijzen op kamertemperatuur gedurende 30 minuten.
- Ontgas het deeg en verdeel het in 4 gelijke bollen. Plaats de bollen op het rooster van de CookAll en laat 30 minuten rijzen.
- Verwarm de CookAll voor door op de ON/OFF toets te drukken, druk op MENU en stel het programma PREHEAT (voorverwarming) in, druk op ON/OFF om het programma te starten.
- Ondertussen, bestrijk de deegbollen met een beetje water.
- Zodra het geluidsignaal van de CookAll weerklinkt: giet 50 ml water op de bakplaat en plaats het rooster in het midden van de CookAll. Sluit de deur. Druk op MENU om het programma BREAD (brood) in te stellen. Druk op ON/OFF om het programma te starten.
- Als de baktijd gedaan is, haal de broodjes uit het toestel en laat ze afkoelen.
- Verpak de broodjes in een propere doek (om ze zacht te houden).