De raclette van het zuidwesten

Aantal personen:
2 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
30 min
Waarvan kooktijd:
20 min

Ingrediënten:

  • 250 g aardappelen Vitelotte
  • 1 eendenborst
  • 300 g geitenkaas (natuur of gekruid)
  • Augurken
  • Groene sla
  • Piment d’espelette
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Stappen

  1. Kook op voorhand de aardappelen (in de oven, stoomkoken, of in water, naargelang uw voorkeur)
  2. Snij de eendenborst in sneetjes van 1 cm dik
  3. Bereid een kaasplank door de geitenkaas in stukjes te snijden
  4. Zet uw raclette toestel aan
  5. Bak de eendenborst op het grill gedeelte van het toestel
  6. Plaats de aardappelen op het grill gedeelte, zodat ze warm blijven en het vet van de eendenborst opnemen
  7. Ondertussen, plaats de geitenkaas op het pannetje en bestrooi met piment d’espelette
  8. Laat het smaken met een groen slaatje en augurkjes

Andere te ontdekken recepten:

De boeren raclette

Kook op voorhand een butternut en snij hem in kleine blokjes Bereid een kaasplank door de… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De Raclette

De fruit raclette

Snij het fruit in stukjes en besprenkel met citroensap Zet het raclette toestel aan Plaats het… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De Raclette

De Italiaanse raclette

Bak de gnocchi gedurende 10 minuten Ondertussen, bereid de kaasplank door de kazen op maat van… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De Raclette