Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
35 min
35 min
Waarvan kooktijd:
12 min
12 min
Ingrediënten:
- 3 of 4 dikke zoete aardappelen
- 1 el olijfolie of zonnebloemolie
- 1 kl. gerookte paprika
- 1 kl. gemalen komijn
Stappen
- Was en schil de zoete aardappelen, snij ze in friet vorm.
- Was de frieten, droog ze zorgvuldig met een droge doek of keukenpapier.
- Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 160°C gedurende 5 minuten.
- Meng de gerookte paprika, de gemalen komijn en de olijfolie of zonnebloemolie in een kom, voeg de zoete aardappel frieten toe en meng goed.
- Zodra het geluidssignaal weerklinkt, open de lade en doe de gekruide frieten in de korf.
- Sluit de lade, stel de baktemperatuur in op 160°C en de timer op 12 minuten.
- Zodra het geluidssignaal weerklinkt, open de lade, schud de korf om de frieten op te schudden en sluit de lade.
- Stel de baktemperatuur in op 180°C en de timer op 15 minuten.
- Open de lade halverwege de baktijd (na 6 minuten) om met de korf te schudden en de frieten op te schudden.
- Sluit de lade en laat bakken tot het geluidssignaal weerklinkt en uw frieten goudbruin zijn.