Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
40 min
40 min
Waarvan kooktijd:
20 min
20 min
Ingrediënten:
- 2 bussels groene asperges
- 1 sinaasappel
- 100 g boter
- 20 cl droge witte wijn
- 1 soeplepel witte wijnazijn
- 2 eigelen
- 1 sjalot
- 8 takjes platte peterselie
- 1/2 bussel kervel
- 2-3 takjes dragon
- Zout en peper
Stappen
De saus
- Smelt de boter op een zacht vuurtje
- Versnipper de sjalot zeer fijn
- Meng de sjalot en de azijn in een kleine kookpot met een snuifje zout
- Reduceer
- Voeg de witte wijn toe
- Kruid met peper en reduceer opnieuw
- Voeg de eigelen toe en kook zoals een sabayon met een klopper op een laag vuurtje
- Eens de bereiding is ingedikt, haal van het vuur en voeg de gesmolten boter al kloppend toe
- Voeg de fijn versnipperde blaadjes van de kruiden toe
- Houd het warm op bain-marie
De asperges
- Was de asperges en snij de uiteinden af van alle asperges
- Laat de plancha opwarmen, ingevet met een beetje olijfolie
- Voor grill DUO SAVOR : Stand van de thermostaat = high
- Voor Plancha REVERSO: Stand van de thermostaat = 3-4
- Plaats de asperges op de plancha om ze te bakken, ongeveer 10 minuten, naargelang de dikte
- Draai ze regelmatig tot als ze mals beginnen te worden
- Kruid met peper & zout
- Dresseer de borden en bestrooi de asperges met een beetje zeste van de sinaasappelen