Groene asperges met een kruidensausje

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
40 min
Waarvan kooktijd:
20 min

Ingrediënten:

  • 2 bussels groene asperges
  • 1 sinaasappel
  • 100 g boter
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 soeplepel witte wijnazijn
  • 2 eigelen
  • 1 sjalot
  • 8 takjes platte peterselie
  • 1/2 bussel kervel
  • 2-3 takjes dragon
  • Zout en peper

Stappen

De saus

  1. Smelt de boter op een zacht vuurtje
  2. Versnipper de sjalot zeer fijn
  3. Meng de sjalot en de azijn in een kleine kookpot met een snuifje zout
  4. Reduceer
  5. Voeg de witte wijn toe
  6. Kruid met peper en reduceer opnieuw
  7. Voeg de eigelen toe en kook zoals een sabayon met een klopper op een laag vuurtje
  8. Eens de bereiding is ingedikt, haal van het vuur en voeg de gesmolten boter al kloppend toe
  9. Voeg de fijn versnipperde blaadjes van de kruiden toe
  10. Houd het warm op bain-marie

De asperges

  1. Was de asperges en snij de uiteinden af van alle asperges
  2. Laat de plancha opwarmen, ingevet met een beetje olijfolie
    • Voor grill DUO SAVOR : Stand van de thermostaat = high
    • Voor Plancha REVERSO: Stand van de thermostaat = 3-4
  3. Plaats de asperges op de plancha om ze te bakken, ongeveer 10 minuten, naargelang de dikte
  4. Draai ze regelmatig tot als ze mals beginnen te worden
  5. Kruid met peper & zout
  6. Dresseer de borden en bestrooi de asperges met een beetje zeste van de sinaasappelen

Andere te ontdekken recepten:

Steak, friet en sla

Haal het vlees 15 tot 30 minuten voor het grillen uit de koelkast Kruid de steaks… +