Aantal personen:
6 tot 8 personen
6 tot 8 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u25
2u25
Waarvan kooktijd:
25 min
25 min
Ingrediënten:
- 500 ml volle melk
- 5 eigelen
- 250 ml room
- 200 g cuberdons
- 140 g suiker
Stappen
- Laat de melk samen met de grof gehakte cuberdons opwarmen op een middelhoog vuur
- Blijf onophoudelijk roeren tot de cuberdons volledig gesmolten zijn en de melk hebben gekleurd
- In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel
- Giet de kokende melk geleidelijk aan bij het mengsel van suiker en eieren en blijf roeren
- Laat de bereiding opnieuw opwarmen op een middelhoog vuur totdat het mengsel de lepel begint te bedekken, haal de kookpot vervolgens van het vuur
- Laat afkoelen en voeg vervolgens de room toe.
- Laat de bereiding enkele uren afkoelen in de koelkast (5-10°C) voordat u het in de ijsmachine giet
- Stel de ijsmachine in voor een bereidingstijd van 25 minuten
- Zodra de spatel begint te draaien kan u de bereiding via de opening in het deksel in het toestel gieten
- Het ijs is klaar zodra het smeuïg en soepel wordt