Yoghurtijs, saus van bosvruchten

Aantal personen:
6 tot 8 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
3u30
Waarvan kooktijd:
25 min

Ingrediënten:

Voor het yoghurtijs

• 250 g poedersuiker
• 250 ml water
• 550 g kwark
• Het sap van 1⁄2 citroen

Voor de saus van bosvruchten

• 500 ml rode wijn
• 1 kaneelstokje
• 1 kruidnagel
• 125 g suiker
• 200 g rode vruchten (aardbeien, bramen, bosbessen en frambozen)

Stappen

  1. Breng het water en de suiker aan de kook in een kookpot om een siroop te verkrijgen
  2. Doof het vuur zodra de vloeistof licht wordt
  3. Zodra de siroop lauw is, voeg de kwark en het citroensap toe
  4. Laat de bereiding enkele uren afkoelen in de koelkast (5-10°C) voordat u het in de ijsmachine giet
  5. Zodra de bereiding goed is afgekoeld, stel de ijsmachine in op 25 minuten
  6. Zodra de spatel begint te draaien kan u de bereiding via de opening in het deksel in het toestel gieten
  7. Het yoghurtijs is klaar zodra het smeuïg en soepel wordt

Andere te ontdekken recepten:

Frambozensorbet met Kriek

Mix de frambozen fijn en haal ze door een zeef Breng het bier en de poedersuiker… +

Ijs met Belgische chocolade

In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel. Breng de… +

Sorbet van Gilles

Breng het water, de suiker en de sinaasappelzeste aan de kook in een kookpot om een… +