Gevulde wafels met appel compote

Aantal personen:
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u45
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 500 g bloem
  • 20 cl melk
  • 80 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren + 2 eigelen
  • 250 g appelcompote
  • 1⁄2 kl kaneel
  • 1 snuifje zout
  • 1 zakje gist
  • 2 el Maizena

Stappen

  1. Meng de appel compote met de Maizena. Warm de helft van de melk op, zonder te laten koken, en meng met het zakje gist.
  2. Giet de bloem in een kom, en maak een kuiltje in het midden om de warme melkbereiding in te gieten. Voeg de suiker, de eieren en de eigelen, de gesmolten boter, de rest van de melk, de kaneel en het zout toe.
  3. Kneed het geheel tot u een homogeen deeg verkrijgt.
  4. Bedek het deeg en laat het 2 uren rusten op kamertemperatuur.
  5. Maak deegbolletjes van ongeveer 50 gr.
  6. Rol het deegbolletje uit om 2 uitgerekte rechthoeken te verkrijgen.
  7. Voeg de compote op een helft toe en vouw de lege helft dicht om de compote te bedekken. Druk de randen goed aan om de vorm goed te sluiten.
  8. Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft. Open uw wafelijzer en plaats uw rechthoeken in de vormen van de onderste bakplaat.
  9. Sluit het wafelijzer en draai het 2-3 maal. Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
  10. Smakelijk !

Benodigdheden: Gevulde wafel 4×7 (M008)

Verander de vulling naar smaak !

Andere te ontdekken recepten:

Kaneelwafels

Doe de bloem, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het… +

Authentieke Luikse Wafel door Confrérie de la Strème

*Recept van “La confrérie de la Strème”

Wafels van zoete aardappel van Valériane Greban

Voor de puree van zoete aardappelen : Schil de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes… +