Luikse wafels van Valériane Greban

Aantal personen:
9 stucks
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u30
Waarvan kooktijd:
25 minuten

Ingrediënten:

  1. 21 g verse gist
  2. 135 g lauwe melk
  3. 375 g bloem
  4. 1 eigeel
  5. 1,5 ei
  6. 15 g cassonade
  7. 5 g zout
  8. 200 g zachte boter
  9. 150 g parelsuiker

Stappen

  1. Los de gist op in de lauwe melk in de kom van de keukenrobot.  
  2. Voeg de bloem, de eieren, het eigeel, de cassonade en het zout toe.  
  3. Kneed gedurende 5 minuten. 
  4. Voeg geleidelijk de zachte boter toe en kneed gedurende 10 minuten. Het deeg moet elastisch worden.  
  5. Maak een bol op de bodem van de kom en bedek met een folie. Laat op kamertemperatuur rusten gedurende 1u30.  
  6. Voeg de parelsuiker toe en meng met een spatel.  
  7. Maak deegbollen, plaats ze op bakpapier en laat 20 minuten rusten.  
  8. Bak met Het Wafelijzer en de platen M001.

Andere te ontdekken recepten:

Zachte vanillewafels

Verwarm uw wafelijzer op thermostaat 7. Doe de boter smelten. Voeg een mespuntje zout toe, evenals… +

Noorse wafels

Meng alle ingrediënten in een kom tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt. Maak grote… +

Kaneelwafels

Doe de bloem, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het… +