Luikse wafels van Valériane Greban

Aantal personen:
9 stucks
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u30
Waarvan kooktijd:
25 minuten

Ingrediënten:

  1. 21 g verse gist
  2. 135 g lauwe melk
  3. 375 g bloem
  4. 1 eigeel
  5. 1,5 ei
  6. 15 g cassonade
  7. 5 g zout
  8. 200 g zachte boter
  9. 150 g parelsuiker

Stappen

  1. Los de gist op in de lauwe melk in de kom van de keukenrobot.  
  2. Voeg de bloem, de eieren, het eigeel, de cassonade en het zout toe.  
  3. Kneed gedurende 5 minuten. 
  4. Voeg geleidelijk de zachte boter toe en kneed gedurende 10 minuten. Het deeg moet elastisch worden.  
  5. Maak een bol op de bodem van de kom en bedek met een folie. Laat op kamertemperatuur rusten gedurende 1u30.  
  6. Voeg de parelsuiker toe en meng met een spatel.  
  7. Maak deegbollen, plaats ze op bakpapier en laat 20 minuten rusten.  
  8. Bak met Het Wafelijzer en de platen M001.

Andere te ontdekken recepten:

Bierwafels

Bereid het deeg door alle ingrediënten, behalve de boter, in een kom te mengen. Meng het… +

Fijne boterwafels

Giet de bloem, de fijne suiker, het zout en de vanillesuiker in een kom. Maak een… +

Brusselse wafels

Scheidt het eiwit van het eigeel van de eieren. Meng de bloem, de vanillesuiker, de melk… +