Brusselse wafels

Aantal personen:
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u50
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 750 g bloem
  • 75 cl melk
  • 450 g gesmolten boter
  • 7 eieren
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes gist
  • 1 snuifje zout

Stappen

  1. Scheidt het eiwit van het eigeel van de eieren.
  2. Meng de bloem, de vanillesuiker, de melk en de eigelen in een kom.
  3. Klop het geheel tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt.
  4. Voeg de gesmolten boter, de gist en het zout toe.
  5. Klop het eiwit stevig op en meng dit voorzichtig onder het deeg.
  6. Laat het deeg bij voorkeur 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
  7. Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft.
  8. Open uw wafelijzer en giet het verkregen deeg in de vormen van de onderste plaat. Sluit en draai het wafelijzer 2-3 maal zodat het deeg zich uniform verspreidt.
  9. Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
  10. Bestrooi uw wafels met bloemsuiker, smakelijk !

Benodigheden: Brusselse & Luikse wafels 4 x 6 (M001)

Voor een fijnproeversversie, voeg slagroom toe bovenop de bloemsuiker: een echte lekkernij !

Andere te ontdekken recepten:

Wafels van zoete aardappel van Valériane Greban

Voor de puree van zoete aardappelen : Schil de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes… +

Speculooswafels

Stappen: Kleine +:

Vier-vierde wafels

Scheidt het eiwit van het eigeel van de eieren. Meng de bloem, de suiker, de boter… +