Aantal personen:
6 personen
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u50
2u50
Waarvan kooktijd:
30 min
30 min
Ingrediënten:
- 750 g bloem
- 75 cl melk
- 450 g gesmolten boter
- 7 eieren
- 3 zakjes vanillesuiker
- 2 zakjes gist
- 1 snuifje zout
Stappen
- Scheidt het eiwit van het eigeel van de eieren.
- Meng de bloem, de vanillesuiker, de melk en de eigelen in een kom.
- Klop het geheel tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt.
- Voeg de gesmolten boter, de gist en het zout toe.
- Klop het eiwit stevig op en meng dit voorzichtig onder het deeg.
- Laat het deeg bij voorkeur 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
- Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft.
- Open uw wafelijzer en giet het verkregen deeg in de vormen van de onderste plaat. Sluit en draai het wafelijzer 2-3 maal zodat het deeg zich uniform verspreidt.
- Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
- Bestrooi uw wafels met bloemsuiker, smakelijk !
Benodigheden: Brusselse & Luikse wafels 4 x 6 (M001)
Voor een fijnproeversversie, voeg slagroom toe bovenop de bloemsuiker: een echte lekkernij !