Aantal personen:
6 personen
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u30
1u30
Waarvan kooktijd:
30 min
30 min
Ingrediënten:
- 750 g bloem
- 300 g boter
- 500 g parelsuiker
- 25 cl melk
- 25 cl water
- 50 g fijne suiker
- 2 el honing
- 1 zakje gist
- 20 g kaneel
- 1 snuifje zout
Stappen
- Doe de bloem, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden om er de gist te gieten.
- Voeg beetje bij beetje de melk en het water toe.
- Laat het deeg rijzen gedurende 45 minuten op kamertemperatuur.
- Voeg geleidelijk de zachte boter, de parelsuiker, de honing en de kaneel toe.
- Kneed het deeg en laat het 15 minuten rijzen.
- Maak deegbolletjes van ongeveer 100 gr.
- Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft.
- Open uw wafelijzer en plaats een bolletje per vorm. Sluit het toestel, druk op de handgrepen en draai uw wafelijzer 2-3 maal om zodat het deeg goed wordt verspreid.
- Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork.
- U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
- Smakelijk !
Benodigdheden: Galetten 6×10 (M003)
Indien u geen fan bent van kaneel, is alleen honing ook een optie.