Verse Belgische frietjes

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u30
Waarvan kooktijd:
10 min

Ingrediënten:

  • 650 g Bintje aardappelen
  • Fijn zout

Stappen

Wassen en snijden

  1. Schil de aardappelen met een aardappelschilmesje, was ze vervolgens in proper water.
  2. Snij de frietjes met een mesje of gebruik een manuele frietsnijder.
  3. Laat uw frietjes 30 minuten weken en herhaal tot het water helder is om het zetmeel te verwijderen.
  4. Droog uw frietjes zorgvuldig af met een droge doek of keukenpapier.

Voorbakken

  1. Laat uw friteuse voorverwarmen op 140 °C
  2. Zodra het controlelampje uitgaat, doe de frietjes in de korf en dompel deze onder in de olie
  3. Laat de frietjes bakken gedurende 7 minuten
  4. Haal de korf uit de olie, schud goed op en plaats de korf op de houder op de rand van de kuip
  5. Laat de frietjes uitdruppen, bij voorkeur gedurende 20 tot 30 minuten

Afbakken

  1. Zet de thermostaat op 170° en wacht tot het controlelampje uitgaat
  2. Dompel de frietjes opnieuw onder in de olie gedurende 3 minuten om ze krokant te maken naar smaak
  3. Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder en giet de frietjes in een kom met wat absorberend keukenpapier
  4. Schud 3-4 maal de frietjes op in het absorberend keukenpapier en verwijder het papier
  5. Zout de frietjes naar smaak en laat het smaken!

Andere te ontdekken recepten:

Frietjes van courgettes omhuld met kaas en maanzaadjes

Was en droog de courgettes zorgvuldig Snij ze in de lengte in brede sneden Snij de… +

Frietjes van geitenkaas

Snij reepjes feta van ongeveer 1 cm breed Zet 3 diepe borden klaar Doe in het… +

Zoete aardappel frietjes met paprika

Was en schil de zoete aardappelen, snij ze vervolgens in frietjes Was de frietjes, droog ze… +