Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u30
1u30
Waarvan kooktijd:
10 min
10 min
Ingrediënten:
- 650 g Bintje aardappelen
- Fijn zout
Stappen
Wassen en snijden
- Schil de aardappelen met een aardappelschilmesje, was ze vervolgens in proper water.
- Snij de frietjes met een mesje of gebruik een manuele frietsnijder.
- Laat uw frietjes 30 minuten weken en herhaal tot het water helder is om het zetmeel te verwijderen.
- Droog uw frietjes zorgvuldig af met een droge doek of keukenpapier.
Voorbakken
- Laat uw friteuse voorverwarmen op 140 °C
- Zodra het controlelampje uitgaat, doe de frietjes in de korf en dompel deze onder in de olie
- Laat de frietjes bakken gedurende 7 minuten
- Haal de korf uit de olie, schud goed op en plaats de korf op de houder op de rand van de kuip
- Laat de frietjes uitdruppen, bij voorkeur gedurende 20 tot 30 minuten
Afbakken
- Zet de thermostaat op 170° en wacht tot het controlelampje uitgaat
- Dompel de frietjes opnieuw onder in de olie gedurende 3 minuten om ze krokant te maken naar smaak
- Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder en giet de frietjes in een kom met wat absorberend keukenpapier
- Schud 3-4 maal de frietjes op in het absorberend keukenpapier en verwijder het papier
- Zout de frietjes naar smaak en laat het smaken!