Frietjes van wortelen met loof

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
15 min
Waarvan kooktijd:
7 min

Ingrediënten:

  • 10 nieuwe wortelen met loof
  • Fijn zout

Stappen

  1. Was en schil de wortelen zonder het loof af te snijden
  2. U kan het loof inkorten en maar een of twee centimeter overlaten
  3. Droog de wortelen zorgvuldig met absorberend keukenpapier of een zuivere doek
  4. Laat uw friteuse voorverwarmen op 170°C
  5. Zodra het controlelampje uitgaat, plaats uw wortelen in de korf (loof uit de korf) en dompel in de olie
  6. Laat de frietjes gedurende 5 tot 7 minuten bakken
  7. Haal de korf uit de olie en schud goed op
  8. Laat de korf even uitdruppen op de houder en doe de wortelen in een kom met wat absorberend keukenpapier
  9. Schud de wortelen 3-4 maal op in het keukenpapier en verwijder het papier
  10. Zout uw wortelen royaal en laat het smaken!

U kan ook uw wortelen in fijne reepjes snijden en het loof eraf snijden voordat u ze bak

Andere te ontdekken recepten:

Verse Belgische frietjes

Wassen en snijden Schil de aardappelen met een aardappelschilmesje, was ze vervolgens in proper water. Snij… +

Halloween : Pompoenfrietjes

Snij de pompoen in fijne rechthoekige reepjes. Verwarm uw friteuse voor op 180°C. Frituur uw pompoenfrietjes… +