Pignolati

Aantal personen:
6
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
10 minuten + 30 minuten rust
Waarvan kooktijd:
5 minuten per batch

Ingrediënten:

  • 250 g griesmeel van harde tarwe
  • 75 g poedersuiker
  • 50 g zachte boter
  • 1 ei
  • 10 g bakpoeder
  • Vloeibare honing
  • Olie om te bakken

Stappen

Speciaal voor carnaval worden pignolati gebakken, kleine honingbeignets, typisch voor Sicilië en Calabrië.

  1. Om de pignolati te maken, giet de bloem, de suiker en het bakpoeder in een kom en meng. Voeg de in stukjes gesneden zachte boter en het ei toe en meng.
  2. Neem het deeg en kneed het tot een gelijkmatig deeg. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  3. Neem na de rusttijd kleine stukjes deeg om regelmatige bolletjes te maken van ongeveer 7 g per stuk (ongeveer de grootte van een kers).
  4. Verwarm uw friteuse voor op 170°C. Zodra het controlelampje uitgaat, leg de deegballetjes in het mandje en dompel ze in de olie,  bak er niet teveel tegelijk om te voorkomen dat ze aan elkaar kleven. Laat ze frituren tot ze goudbruin zijn. Verwijder ze met een schuimspaan en droog ze op frituurpapier.
  5. Als ze koud zijn, leg de balletjes op een bord en glazuur ze door de honing die u in een pannetje hebt verwarmd (zonder te koken) erover te gieten. Serveer de pignolati zoals ze zijn of overgoten met gekleurde vermicelli.

Andere te ontdekken recepten:

Zoete aardappel frietjes met paprika

Was en schil de zoete aardappelen, snij ze vervolgens in frietjes Was de frietjes, droog ze… +

Frietjes van geitenkaas

Snij reepjes feta van ongeveer 1 cm breed Zet 3 diepe borden klaar Doe in het… +