Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
30 min
30 min
Waarvan kooktijd:
10 min
10 min
Ingrediënten:
- 3 of 4 dikke zoete aardappelen
- 1 el olijfolie of zonnebloemolie
- 1 kl paprika
- 1 kl gemalen komijn
Stappen
- Was en schil de zoete aardappelen, snij ze vervolgens in frietjes
- Was de frietjes, droog ze zorgvuldig met een droge doek of keukenpapier
- Laat uw friteuse voorverwarmen op 180°C
- In een kom, meng de paprika, de gemalen komijn en de olie, voeg de zoete aardappelfrietjes toe en meng goed
- Zodra het controlelampje uitgaat, doe de frietjes in de korf en dompel deze onder in de olie
- Laat de frietjes bakken gedurende 7 minuten
- Haal de korf uit de olie, schud goed op en controleer of ze gaar zijn
- Indien u ze graag goed krokant hebt, dompel ze opnieuw in de olie gedurende 3 minuten
- Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder en giet de frietjes in een kom met wat absorberend keukenpapier
- Schud de frietjes 3-4 maal op in het keukenpapier en verwijder het papier
- Zout de frietjes naar smaak en laat het smaken!
Zout de frietjes naar smaak en laat het smaken!