Gratin Dauphinois

Aantal personen:
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u40
Waarvan kooktijd:
1u15

Ingrediënten:

1.5 kg aardappelen
2 teentjes look
30 cl room
100 g boter
1 l melk
nootmuskaat
zout & peper

Stappen

  1. Schil, was en snij de aardappelen in fijne schijfjes (zorg dat u ze niet NA het snijden wast, want het zetmeel zorgt voor de juiste consistentie van het recept).
  2. Hak de look heel fijn.
  3. Breng de melk aan de kook in een kookpot met de look, het zout, de peper en de nootmuskaat.
  4. Dompel de aardappelen in de melk.
  5. Laat 10 tot 15 minuten koken, afhankelijk van de vastheid.
  6. Laat de CookAll voorverwarmen tot 180°C
  7. Wrijf een gratin schotel in met boter.
  8. Plaats de uitgelekte aardappelen in de schotel.
  9. Bedek met room en plaats er kleine stukjes boter op.
  10. Doe de schotel in de CookAll en laat 1 uur bakken.

Andere te ontdekken recepten:

Drogen van fruit en groenten

Verwijder de ongewenste delen, takken, pitten, zaden, schorsen of schillen Schil het fruit of de groenten… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll

Wintergridgroenten

Schil en snij de groenten in dikke stukken Laat de oven voorverwarmen op 190°C Schakel de… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll

Apple Pie zoals in de States

Rol het eerste kruimeldeeg uit in een ronde taartvorm. Laat gerust het deeg wat over de… +


Categorie(ën): Recepten, Recepten - De CookAll